Categories ArchitecturePosted on

Nova, Victoria

Their masterplan and designs for three new commercial buildings with retail space will regenerate the island site to the north of Victoria Station and will contribute to the transformation of one of the capital’s most important gateways, encouraging the 115 million people who use the station each year to engage with this part of the West End.

Their masterplan and designs for three new commercial buildings with retail space will regenerate the island site to the north of Victoria Station and will contribute to the transformation of one of the capital’s most important gateways, encouraging the 115 million people who use the station each year to engage with this part of the West End. The masterplan ensures cohesion across a series of buildings designed by three leading architectural practices.

1109 3101

Formerly known as Victoria Circle and the successor to Victoria Transport Interchange 2, the masterplan granted approval in 2009 forms the largest single planning consent from Westminster City Council to date. The project creates a well-designed urban environment whose benefits will extend well beyond the station, enhancing the public realm and architectural quality of the area.

1109 3095x

The development contains a sustainable balance of uses, including offices, retail, apartments – both market and affordable, and a community space / library, along with extensive new public realm. Generously-scaled pedestrian routes and public spaces extend across the site; a north-south thoroughfare with retail pavilions, cafés, restaurants, public art, trees and seating will become a major public space to host special events, and an east-west route accentuated with a water rill and planting leads to a more intimate space enlivened by a water wall.

The project allows for the continuing construction of Transport for London’s proposals for the Victoria Station Upgrade, which will improve access to the Victoria Line.

Source www.plparchitecture.com

Seen this week

Categories ArtPosted on

House of Vans London X Studio PSK: Let There be Light

One of SEEN’s favourite venues is House of Vans in Waterloo, the skate park and cultural space bar none. We hear that until 17th December 2017 House of Vans London has partnered with Studio PSK, award-winning London-based design and creative studio, to transform Tunnel 1 into a shifting, multicoloured lighting installation open to the public.

Categories Food&DrinkPosted on

aqua kyoto: A Christmas Alternative

If the thought of Christmas with its attendant indulgences makes you long for the cuisines of other countries, then have a look at the winter menus on offer from aqua kyoto. A feast for the eyes as well as the stomach they have a lunch menu offering – essentially elevated bento boxes, which are as …

Categories DesignPosted on

Dinny Hall: A Shining Star

SEEN had the privilege recently, of hearing iconic jeweller Dinny Hall speak about her life and career in jewellery and design. She started off in the seventies when jewellery didn’t have the profile it has now, so in that sense she was very much a pioneer. She hung out with the cool musicians of the …